2012. August 31.

Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o određivanju delatnosti

Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o određivanju delatnosti kod čijeg obavljanja ne postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase. Uredba stupa na snagu u roku od 8 dana od dana objavljivanja, odnoso od 01. septembra 2012. godine.

2012. August 31.

A számvevőségi szolgáltatásokat nyújtó jogi személyek és vállalkozók kötelezettségei

Azok a jogi személyek és vállalkozók, akik számvevőségi szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a pénzmosás megakadályozásáról és a terrorizmus pénzeléséről szóló törvény kötelezettjeiként köteles belső általános aktusban/dokumentumban meghatározni azoknak a műveleteknek és intézkedéseknek a végrehajtását, amelyek kapcsolatosak a pénzmosás és a terrorizmus pénzelésének megakadályozásával.

2012. August 31.

A késedelmi kamat elszámolása konform módszerének alkalmazása nincs összhangban az alkotmánnyal

A késedelmi kamat elszámolása konform módszerének alkalmazása nincs összhangban az alkotmánnyal.

2012. August 20.

Régi kézműves foglalkozások, illetve háziipari termékek előállítása

Új szabályzatot hoztak, amelyben meghatározzák azokat a munkákat, amelyek régi és művészeti, illetve kézműves foglalkozásnak, valamint háziipari tevékenységnek számítanak, ezek tanúsítvánnyal való elismerésének (szabványosításának) módját, valamint a kiadott tanúsítványok külön nyilvántartásának vezetését, amely Szerbia Köztársaság Hivatalos Közlönye 56/2012-es számában jelent meg és 2012. június 13-án lépett hatályba.

2012. June 22.

A vállalkozó jogi formájának átalakítása gazdasági társasággá

A vállalkozó dönthet úgy, hogy tevékenységét gazdasági társaság formájában folytatja. Leggyakrabban az az eset forul elő, hogy a vállalkozó korlátolt felelősségű társaság formájában folytatja tevékenységét.

2012. June 22.

A különböző kereskedelmi formátumok kiemelése

Minden kereskedelmi létesítmény/elárusítóhely tulajdonosát emlékeztetjük arra a kötelezettségre, hogy a létesítmény bejáratánál a kereskedelmi formátumot fel kell tüntetni. A

2012. June 22.

Szakvizsgázás a Pénzmosás megakadályozásával foglalkozó igazgatóságon

A számvevőségi szolgáltatásokat nyújtó ügynökségek és jogi személyek, továbbá a felülvizsgálattal/ revízióval foglalkozó vállalatok 2012-től kötelesek kinevezni két licenciával (engedély) rendelkező foglalkoztatott személyt (meghatalmazott személy és helyettese) a pénzmosás megakadályozására.

2012. June 13.

Szakvizsgázás a pénzmosás megakadályozására létesült Igazgatóságnál

A könyvelői szolgáltatásokat nyújtó ügynökségek és jogi személyek és a revízióval foglalkozó vállalatok 2012-től kötelesek megnevezni két foglalkoztatott személyt (a meghatalmazott személyt és helyettesét), akik a pénzmosás megakadályozására szóló engedéllyel (licencia) rendelkeznek.

2012. June 13.

Határozat a minimálbérek összegéről

A Szerb Köztársaság szociális-gazdasági Tanácsa HATÁROZATOT hozott a minimálbérek összegéről

« Első 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő ›