Szakvizsgázás a pénzmosás megakadályozására létesült Igazgatóságnál

A pénzmosás és a terrorizmus pénzelését megakadályozó Törvény alkalmazásának kötelezettjei (A Szerb Köztársaság Hivatalos Lapja, 20/2009, 72/2009 és 91/2010 szám, a továbbiakban: Törvény) a Törvény 4. szakasza értelmében többek között:

  • a revíziót végző vállalatok

  • a meghatalmazott revizorok

  • azok a vállalkozók és jogi személyek, akik, illetve amelyek számvevő-könyvelői szolgáltató tevékenységet végeznek, és

  • azok a vállalkozók és jogi személyek, amelyek adóügyi tanácsadással foglalkoznak.

A könyvelői szolgáltatásokat nyújtó ügynökségek és jogi személyek és a revízióval foglalkozó vállalatok 2012-től kötelesek megnevezni két foglalkoztatott személyt (a meghatalmazott személyt és helyettesét), akik a pénzmosás megakadályozására szóló engedéllyel (licencia) rendelkeznek. Az ilyen engedélyt a letett szakvizsga alapján adják ki. A szakvizsgát a pénzmosás elleni Igazgatóság igazgatója által kinevezett háromtagú bizottság előtt kell lerakni. A jelölt, aki a lehetséges pontszámoknak több mint 80 százalékát megvalósítja, lerakta a szakvizsgát, és öt évre szóló engedélyt (licencia) kap. A jelölttől elvárják, hogy ismerje a vonatkozó, releváns előírásokat, azt, hogy miként állították fel a rendszert, és hogy annak ideális feltételek között miként kellene működnie.

Jelentkezéskor ki kell tölteni a szakvizsga letételére előirányzott űrlapot, amely letölthető az Igazgatóság honlapjáról. A szakvizsga költsége azoknak a személyeknek, akik könyvelői szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, 10.000,00 dinár. A vizsgaidőszakot 2012 májusának végére tervezik.

Olvasói hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez még senki nem szólt hozzá. Legyen Ön az első aki megosztja véleményét!

Új hozzászólás

Biztonsági kód<span></span>