2013. January 09.

Új törvényt fogadtak el a feltételes kamatleírásról és az adótartozás szüneteltetéséről

Fontos információ és alkalom mindazok számára, akiknek kifizetetlen adóhátralékuk van: meghozták a feltételes kamatleírásról és az adótartozás szüneteléséről szóló törvényt, amely előírja a kamatok feltételes leírását, továbbá a be nem fizetett esedékes közjövedelem fizetési kötelezettségének szünetelését.

2013. January 09.

A jogi személyek jövedelemadójának változásairól és módosításairól szóló törvény

Megszületett még egy törvényjavaslat, mégpedig a jogi személyek jövedelemadójának változásairól és bővítéseiről szóló törvény.

2013. January 08.

A vagyon és kötelezettségek összeírásának kötelezettsége a 2012. december 31-ei állás szerint (leltár)

A jogi személy, illetve vállalkozó a 2012. december 31-ei állás szerint végzi el vagyona és kötelezettségei évi összeírását.

2012. December 21.

A szociális járulékok legalacsonyabb szabályszerű előírt alapja

A SZK Hivatalos Közlönye 104/2012-es számában közzétették a havi szociális járulékok legalacsonyabb elszámolási alapját, amelynek összege 20.022,00 dinár, és amelyet minden kifizetésnél alkalmazni kell 2012. november elsejétől kezdve 2013. január 31-ig.

2012. December 21.

Az árfolyamkülönbségek és a valutazáradék hatásai elhatárolásának lehetősége a 2012-es és 2013-as éves számadás alapján

A SZK Hivatalos Közlönyének 101/2012-es számában közzétették a számlakeretről és a számlakeret számlájának tartalmáról szóló szabályzat módosításairól és kiegészítéseiről szóló szabályzatot, amely a gazdasági társaságokra, szövetkezetekre, más jogi személyekre és vállalkozókra vonatkozik.

2012. August 31.

Az ingatlanra való jog telekkönyvi bejegyzése adóbizonylat bemutatása nélkül történnik

Az ingatlanra való jog telekkönyvi, ingatlan-nyilvántartási és egyéb nyilvánkönyvekbe való bejegyzését az abszolút jogok átruházásakor, illetve az örökösödésnél és ajándékozásnál kiszabott adó befizetéséről szóló bizonylat bemutatása nélkül végzik.

2012. August 31.

A polgárok ingatlanból származó jövedelme adóelszámolásának kötelezettsége

Ingatlanból származó jövedelmeknek számítanak azok a jövedelmek, amelyeket a kötelezett ingatlanok (elsősorban: termőföld, lakóépület, üzlethelyiség, vagy azok egy része, lakások, lakásrészek, üzlethelyiségek és garázsok) bérbe vagy albérletbe adásával valósít meg.

2012. August 20.

Régi foglalkozások és kézművesség - Az átalányadózás

Az a vállalkozó, aki régi, vagy kézműves szakmával, illetve háziiparral szeretne foglalkozni, amennyiben eleget tesz az átalányban fizetett adózás feltételeinek, ilyen irányú kérelmet nyújthat be a Köztársasági Adóhivatal közjövedelmeket megállapító és megfizettető osztályához abban a községben, amelyben bejegyezték, illetve amelynek területén tevékenységét végzi.