2013. June 03.

A pénzügyi jelentések elfogadása és a nyereség elosztása a Kft-ben

A társaság nyereségét a társaság pénzügyi jelentéseiben határozzák meg, amelyeket a társaság rendes évi közgyűlésén fogadnak el, és amelyet a gazdálkodási/üzleti év lezárását követeőn hat hónapon belül, a 2012-es esztendőre vonatkozóan tehát 2013. június 30-ig kell megtartani.
Az évi pénzügyi jelentés elfogadásáról szóló határozat modellje (amikor az egytagú társaságban osztják el a nyereséget, mégpedig annak egy részét osztalékként, másik részét pedig meghagyják el nem osztott nyereségnek).

2013. June 03.

Az évi rendes közgyűlés összehívása és megtartása a Kft-ben

A gazdasági társaságokról szóló törvény előírja a társaság rendes közgyűlése összehívásának és megtartásának kötelezettségét, mégpedig évente egyszer, legkésőbb hat hónappal az üzleti/gazdálkodási év lezárását követően, illetve minden év június 30-ig.

2013. May 14.

A szolgálati idő bejelentésének kötelezettsége (M-4) a 2012-es esztendőre 2013 április 30-ig

A munkaadók kötelesek legkésőbb 2013. április 30-ig eljuttatni a szolgálati időre és a keresetekre vonatkozó adatokat (M-4-es űrlap) foglalkoztatottjaik és a vállalatukban munkaviszonyban levő alapítók esetében, illetve vonatkozásában. Az adatokat az Alapnak a munkaadó székhelye szerint illetékes fiókjához, vagy kirendeltségéhez kell eljuttatni.
Lehetséges az M-4-es bejelentések előzetes ellenőrzése is az interneten.

2013. May 14.

Folyamatos ellenőrzés a szürke gazdaság letörése érdekében

A gazdasági és pénzügyminiszter utasította a Köztársasági Adóügyi Igazgatóságot, hogy minden törvényes eszközt igénybe véve naponta ellenőrizze (alkalmazva az előirányzott szankciókat) a vágott (szeletelt) dohány nem legális értékesítési láncának minden szereplőjét és általában a szürke gazdaságot.

2013. May 14.

Állami ünnepek és más ünnepek

A katolikusok és más keresztény közösségek tagjai a Húsvétot 2013. Nagypéntektől, azaz március 29-től április 01-jéig ünneplik az idén.
- A Munka ünnepe 2013. május 1. és 2., azaz szerda és csütörtök.
- A pravoszláv húsvéti ünnep Nagypéntektől, azaz 2013. május 03-tól 06-ig tart és ezek munkaszüneti napok minden államhatósági szerv, gazdasági társaság és más tevékenységgel, szolgáltatással foglalkozó munkaszervezet számára.

2013. March 18.

A vállalkozók szabálysértései a gazdasági társaságokról szóló törvény alapján

Felhívjuk a vállalakozók figyelmét, hogy a gazdasági társaságokról szóló törvényben szabályozzák a vállalkozók szabálysértéseinek büntetési tételeit 50.000 és 200.000 dinár közötti határösszegben.

2013. January 29.

Az öregségi nyugdíjra való jogosultság megvalósításának feltételei 2013-ban

Fontos információ az öregségi nyugdíjjogosultság megvalósításával kapcsolatban 2013. január 1-től, illetve a nyugdíba vonulási végkielégítésre való jogosultságról. A munkaviszony nyugdíjba vonulás miatti megszűnéséről szóló végzésminta.

2013. January 29.

A kötelezettségek és kinnlévőségek elévülése

A vállalkozók és gazdasági társaságok kinnlevőségei és kötelezettségei reális kimutatása érdekében a 2012-es évre vonatkozó pénzügyi jelentésekben nagyon lényeges meghatározni az elévült kinnlevőségeket és kötelezettségeket.