Az adóvallomások benyújtására szóló meghatalmazások különböző szintjei

(Az új PEP űrlap – szerbül: Novi Obrazac PEP)

Az adóbevallás elektronikus úton történő benyújtásáról szóló szabályzatban (az SZK Hivatalos Közlönye, 11/2013-as szám, amely 2013. december 20-án jelent meg) írták elő az új PEP űrlapot (szerbül: Obrazac PEP) amellyel lehetővé vált az elektronikus szervíz használatára vonatkozó felhatalmazásnak a meghatalmazott személyre való szelektív átruházása.

Az új PEP űrlap a 4-es sorszámon előirányozza az elektronikus szerviz használatáról szóló meghatalmazás különböző fokozatait, illetve méreteit. Ezek a következők:

4.1. Minden elektronikus szervizre

4.2. A hozzáadott értékadóra (szerbül: PDV)

4.3. A jövedéki adókra (szerbül: akcize)

4.4. A levonás utáni adókra és járulékokra

4. A nyereségre

Azok, akik még a régi űrlapon nyújtották be a meghatalmazásokat, nem kötelesek benyújtani az új PEP űrlapot, hacsak nem szándékoznak változtatni a kiadott meghatalmazáson, amelyet az adóhivatal minden elektronikus szervizének felhasználására szóló meghatalmazásnak tekintenek. Az új PEP űrlap átvehető (letölthető) az adóhivatal (Adóügyi Igazgatóság – szerbül: Poreska uprava) honlapjáról: www.poreskauprava.gov.rs

Amennyiben az adóvallomást elektronikus úton az adókötelezett törvényes képviselője nyújtja be, számára nem szükséges a PEP űrlap benyújtása.

Olvasói hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez még senki nem szólt hozzá. Legyen Ön az első aki megosztja véleményét!

Új hozzászólás

Biztonsági kód<span></span>