Indul a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program Kárpát-medencei körútja

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Kárpát-medencei körutat szervez

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Design Terminállal együttműködésben 2016 márciusa és májusa között Kárpát-medencei körutat szervez. A körút során 14 helyszínre látogatunk el a Kárpát-medencében. A körút célja a 40 év alatti helyi pályakezdő vállalkozók szakmai erősítése és támogatása, az induló vállalkozások segítése.

A Design Terminál a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős ügynökség. Célja, hogy a digitális gazdaság, a formatervezés és a várostervezés ágazataiban tevékenykedő, magas hozzáadott értéket előállító hazai vállalkozások sikerrel érjék el a globális piacot

A körút során gyakorlott mentorok tartanak majd 4 órás szakmai előadásokat fiatal vállalkozók és vállalkozni vágyó fiatalok számára. A tréning kiegészül egy személyre szabott konzultációs fórummal 8 kiválasztott vállalkozás számára, amely keretében a vállalkozások egy térítésmentes, 45 perces intenzív tanácsadásban részesülhetnek PR, marketing, kommunikáció, pénzügyi tervezés, illetve üzletfejlesztés területeken. A konzultációs alkalmakra a mentorok bármilyen területről érkező vállalkozókat szívesen fogadnak.

 

Az előadások tervezett tematikája minden helyszínen:

10.30-12.30: előadás

Az első előadáson a vállalkozói készségfejlesztéssel, vállalkozásuk pozicionálásával, valamint kommunikációs és marketing stratégiákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

12.30-13.45: szünet

13.30-15.30: előadás

A tréning második részében a pénzügyi, üzleti tervezéssel kapcsolatos tudnivalókkal gazdagodhatnak a résztvevők.

A személyes konzultációk a kiválasztott vállalkozások számára délelőtti előadások közben, vagy a délutáni előadások után lesznek.

Kérjük, hogy egy vállalkozás csak egy helyszínre jelentkezzen.
Jelentkezés előadásokra

Az előadások szabadon látogathatóak, de jelentkezéshez kötöttek. Jelentkezését az alábbi linken küldheti el számunkra.

Jelentkezés az előadásokra!

Az egyes helyszínekre a jelentkezést a terem férőhelyeinek beteltével vagy legkésőbb a rendezvény előtt öt nappal zárjuk.

 

Jelentkezés szakmai konzultációra

A szakmai tanácsadást igénylő vállalkozók és vállalkozói csoportok egy, a tevékenységükre irányuló rövid kérdőív kitöltésével jelentkezhetnek.

Jelentkezés a szakmai konzultációra!

A konzultáción résztvevő, helyszínenként 6-8 vállalkozást a konzultációt biztosító mentorok és a Design Terminál szakmai csapata közösen válogatják ki a jelentkezők közül, az alábbi kritériumok mentén:

1. A konzultáción való részvétel feltétele a jelentkező termékének vagy szolgáltatásának szakmai kiválósága, fejlődési potenciálja.

2. Előny, ha a jelentkező terméke vagy szolgáltatása magában hordozza a nemzetközi kontextusba való ágyazás lehetőségét is, így nemzetközi jó gyakorlattá vagy exportcikké válhat.

3. A konzultációra történő kiválasztás célja, hogy a jelentkező cég vagy márka érdemben tudjon fejlődni a konzultáció által biztosított keretek között, az adott helyszínen rendelkezésre álló mentorok útmutatása nyomán.

A jelentkezők kiválasztása során lényeges szempont, hogy:

  • a mentorok mennyire hatékonyan tudnak segíteni a jelentkező üzletfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseinek, kihívásainak megválaszolásában, vagy
  • a mentorok mennyire hatékonyan tudnak segíteni a jelentkező kommunikációval, márkaépítéssel, marketinggel kapcsolatos kérdéseinek, kihívásainak megválaszolásában.

4. A konzultáció sikere érdekében a kiválasztás feltétele a jelentkező rugalmassága és a mentorok javaslatainak befogadására való fogékonysága.

 

Időpontok, helyszínek:

2016. március 9.: Dunaszerdahely
2016. március 18.: Eszék
2016. március 21.: Marosvásárhely
2016. március 22.: Székelyudvarhely
2016. március 23.: Sepsiszentgyörgy
2016. március 24.: Csíkszereda
2016. március 30.: Rimaszombat
2016. április: 4. Szabadka
2016. április 5.  Nagybecskerek
2016. április 18.: Kassa
2016. április 29.: Beregszász
2016. május 9.: Lendva
2016. május 24.: Szatmárnémeti
2016. május 25.: Kolozsvár

A rendezvények pontos helyszínéről hamarosan tájékoztatást nyújtunk honlapunkon.

Olvasói hozzászólások

Ehhez a bejegyzéshez még senki nem szólt hozzá. Legyen Ön az első aki megosztja véleményét!

Új hozzászólás

Biztonsági kód<span></span>